Bannerbilde

Entusiastisk ny leder

Entusiastisk ny leder

I august begynte Beth Evensen Iversen å arbeide i Gruppen. Hun har det faglige ansvaret for HR og HMS hos Skjæveland og Multiblokk.

Tekst: Inger Anita Merkesdal  

Det finnes mennesker med variert erfaringsbakgrunn, Beth er blant dem. Hun vokste opp på Tananger, var fra barndommen av fasinert  av havet og marinbiologi og begynte utdannelsen sin på Norconserves hermetikkfagskole, linjen for hotell- og næringsmiddelfag.

– Far er kokk, og jeg var nok påvirket av ham. Dessuten var jeg interessert i næringsmiddelfag og mat, forteller hun.

Fra Tine til Australia

Beth Evensen Iversen brukte tid på å finne ut hva hun ville bli. Hun var innom studie i teknisk tegning, maskinhåndstegning og frihåndstegning, hun arbeidet på restauranter og hos Tine. Da møtte 20-åringen en studieveileder som stilte det riktige spørsmålet; «Hva er det du virkelig, virkelig liker?»

– Jeg elsker biologi og havet, og hadde alltid hatt et mål om å reise til Australia. Veilederen spurte: «Kanskje du skal bli marinbiolog?» Jeg  tenkte i et døgn, sa opp og begynte på skolen, for å få kompetansebevis, beskriver den nyansatte kvinnen.

Vi kan ikke ta alle detaljene. Men etter halvannet år sa Beth ifra til de hjemme at hun skulle til Australia. Planen var å ta ett år om gangen. I 2007, seks år senere, kom hun hjem med en bachelorgrad i marinbiologi og aquakultur, en uferdig master, norsk mann og en sønn. Så begynte hun å arbeide på Hjelmeland.

– Du vet det er et stykke derfra til HR, HMS og betongproduksjon?
– Ja, men jeg kommer dit!

Etablerte system

Beth var innom oljen og Blue Planet. Mens hun arbeidet der, i full stilling og med to små barn, fullførte hun masteren sin på 2,5 år. Da tok hun administrative fag; HR-fag, prosjektledelse, adferdsøkonomi, økonomi og ledelse. Det fikk hun bruk for i den neste stillingen sin, i Rensefiskgruppen, som var under oppbygging. Der var hun med på etablere bedriftens HR- og HMS-system, kvalitetssystem og andre rutiner.  Staben ble tredoblet undervegs, det var 50 ansatte der da Beth begynte hos Skjæveland Gruppen.

– Det var utrolig lærerikt, og nå gleder jeg meg til å bruke disse erfaringene her hos Skjæveland og Multiblokk, beskriver hun.

Beth trivdes med utfordringene og arbeidet i den forrige jobben sin, og var ikke på utkikk etter nytt arbeid.
– Det var tilfeldig at jeg oppdaget stillingsutlysningen fra Skjæveland Gruppen, men etterpå klarte jeg ikke å legge den vekk.

– Kjente du bedriftene på forhånd?
– Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg hadde sett Multiblokks logo på produkter, men det var alt.

Ta vare på menneskene

– Hva fristet deg?
– Dette er mer etablerte bedrifter, som har mye på plass, systemer jeg kan få lov til å være med på å utvikle og bygge videre på. Bedriftene er større, jeg får noe mer ansvar  her og synes det er spennende og utfordrende å få jobbe i et konsern med to daglige ledere. Dette er veldig stas. Det er også utfordrende og kjekt å få prøve noe nytt, forklarer hun.

– For meg er det også viktig at bedriftene er opptatt av miljø, det er jeg også og jeg vet at alle tre arbeider opp mot dette. Og Storm Aqua er fasinerende, med utviklingen som skjer innen overvann og måten Storm Aqua arbeider på for å skape endring i riktig retning.

Som faglig ansvarlig for HR og HMS hos Skjæveland og Multiblokk skal hun blant annet bidra i forbindelse med rekruttering og håndtering av personalsaker. Hun har medansvar for at bedriftene skal være gode arbeidsplasser, følge opp sykefravær, arbeide med systemer for kompetanseutvikling og annet. Hun skal arrangere interne kurs, sørge for systemer for opplæring, gi fagstøtte og ledelsesstøtte.

– Min jobb er å ta vare på humankapitalen, oppsummerer den nye HR og HMS-lederen hos Skjæveland og Multiblokk.