Bannerbilde

Lindland kappkjørte med et fly

Lindland kappkjørte med et fly

Vi i Skjæveland og Multiblokk har i seks år støttet racerfører Roar Lindland fra Lyngdal. Sørlendingen har en lang og innholdsrik karriere som racerfører, og har tidligere vunnet både Norgescupen i racing og den svenske Porsche GT Cup. Nå har han kjørt om kapp med et fly.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  16 desember 2016

Fra forberedelsen til filmingen.

Det var i forbindelse med et TV-opptak til den nye TV-serien OSL 24-7, som skal sendes på Viasat 4 til våren, at han kjørte en Porsche 911 mot en Airbus A320neo.

I serien får seerne et innblikk i hva som skjer på flyplassen, og en av tingene er altså at Roar Lindland kjører om kapp med flyet. Hvem som vant, forblir en godt bevart hemmelighet frem til serien kommer på TV til våren. Men vi kan allerede nå avsløre at både piloten og racerbilsjåføren «tok litt av» underveis, selv om det bare var flyet som forsvant opp i lufta til slutt.


Strekningen er totalt 3 km og flyet lettet anslagsvis rett før 2 km. Da var Roar Lindland oppe i en fart på ca. 260 kmh.


Porsche 911 mot Airbus A320neo. – Det var veldig gøy, og en opplevelse helt utenom det vanlige. Jeg leste i media at noen av passasjerene i terminalen hadde sett dette, og lurte på hva i all verden en bil gjorde ute på flyplassen, ler Roar.
38-åringen er ferdig med årets sesong, som endte med en 14. plass i Porsche Supercup, og en tredjeplass i kategori B i den franske Porsche Cupen. Planleggingen for neste sesong er allerede godt i gang.

– Vi jobber for fullt med planene for 2017. Det er en fase nå der det pågår forhandlinger med  ulike team. Jeg håper å kunne kjøre for et av topp-teamene slik at vi får best mulig forutsetninger for å ta nye steg i kommende sesong, som offisielt starter med første løp i mai. Men jeg håper å ha noe klart så fort som mulig.
Lindland er også en av kandidatene til å bli Årets Idrettsnavn i Lister, en kåring han vant i 2014.

– Det er en ære å bli nominert, og det er gøy at folk følger med på det jeg driver med. Interessen for racing er stor og det betyr mye for meg, avslutter Roar Lindland.