Bannerbilde

Kategoriansvarlig Subsea

Kategoriansvarlig Subsea

Atle Skandsen blir ansvarlig for Skjæveland Gruppens produktkategori Subsea etter sommerferien. Av hensyn til kundene, samt produkt- og markedsutviklingen, har Skjæveland Gruppen spisset salgs- og markedsarbeidet sitt.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  7 juli 2021

Det sammenslåtte selskapet konsentrerer innsatsen om fire produktkategorier; Vann og avløp, Infrastruktur, Subsea samt Mur og belegg. Hver av produktkategoriene har en kategoriansvarlig, som er produktspesialist og ivaretar både kunder og produkt innen sin kategori.

Skal bistå kunden

– Selskapet gjennomfører for tiden en omstrukturering. Hva innebærer denne forandringen?

– Vi skal ikke forandre oss. Vi er den vi er, vi skal bare forbedre oss ytterligere! svarer Atle Skandsen med overbevisning og iver.

Atle Skandsen, ansatt som kategoriansvarlig for SubSea i Skjæveland Gruppen.Han har allerede arbeidet i overkant av 12 år hos Multiblokk, som selger mot forhandlermarkedet. I den rollen har han blant annet vært med på å utvikle murer fra ide og behov til salgsvare.

– Som kategoriansvarlig blir oppgavene mine i hovedsak en videreføring av arbeidet jeg allerede har gjort, men innenfor et nytt segment. Jeg har hatt ansvar for å bygge opp et grossistmarked og forholdt meg til både forhandlere og direkteleveranser. I tillegg har jeg vært mye på reise og fulgt opp forhandlere i andre regioner, beskriver mannen.

– Hva kommer du til å legge vekt på som kategoriansvarlig innen Subsea?

– Å bygge relasjoner. For meg er det viktig å ikke bare sitte inne og regne på anbud. Det skal gjøres skikkelig det også, men oppgaven min blir å lytte til kundene og gjøre mitt for å bidra til å gjøre deres jobbhverdag enklere. Det ser jeg virkelig frem til, svarer han.

– Jeg synes også det er spennende å få ansvar for SeaCult og Capone, som er et produkt vi har hatt i systemet lenge, og som nå får en ny satsing når Subsea blir etablert som egen kategori.

Sjøvant mann

Rent formelt skal Atle som kategoriansvarlig arbeide med tilbud, salg og prosjektoppfølging frem til selve leveransen.

– Subsea er et av fagfeltene hvor en har eierskap i en stor del av prosessen, fra idé til gjennomføring. Jeg kommer til å være på ballen i hele prosessen, og være i kontakt med kundene når de har behov, forsikrer han.

– Subsea er et nytt fagfelt for deg?

– Ja, og det fordrer mer teknisk forståelse en produktene jeg tidligere har arbeidet med. Det er litt spennende med mer tekniske utfordringer. Samtidig liker jeg selve arbeidsformen. Det å være ute blant folk og bygge de menneskelige relasjonene, det er noe av det jeg verdsetter mest med jobben jeg har hatt. Jeg er også virkelig komfortabel med å være i bedriften. Selv om jeg nå går på nye utfordringer og må forberede meg på oppgaver som nok er utenfor komfortsonen, så er jeg i kjente rammer og jeg kjenner folkene i selskapet. Det gir en trygghet når jeg nå skal arbeide med en ny produktgruppe.

– Og hvordan trives du på sjøen?

– På sjøen trives jeg veldig godt. Nå får jeg også jobbe med ting som er i sjøen, og det blir gøy – selv om jeg nok trives bedre på havoverflaten enn under!

Capone-prosjekt er så mangt, dette var en montasje på Finnøy for flere år siden.

I bli-kjent-fasen

Rent formelt skal Silje Vagle og Atle Skandsen ha en overføringsperiode i august, men prosessen har de allerede startet.

– Silje har gitt meg en lang liste med navn på mennesker jeg begynner å bli kjent med. Hun har også fortalt meg at det er masse flotte folk blant kundene.

– Hva gleder du deg mest til?

Å få komme i gang, møte kundene og å lære av dem. Jeg ser frem til å treffe folkene, alt fra de i grossistleddet til de utførende, og få oppleve hvordan de har det i sin hverdag. Vi har et solid selskap i ryggen og er inne i en spennende fase. Det er også virkelig motiverende. Når oppgavene mine i tillegg yrkesmessig er beslektet med det jeg har gjort i 12 – 13 år, kjennes det riktig å gå litt ut av komfortsonen og inn i en ny epoke. Det blir spennende, på en positiv måte.

– Er du også forberedt på å reise?

– Det er jeg. I denne rollen kommer jeg nok til å besøke steder jeg aldri har hørt om før. På Silje forstår jeg at disse oppdragene foregår rundt omkring!

Subsea Skjæveland Gruppen

Kategorien Subsea inkluderer foreløpig Capone, Boltlodd og SeaCult.