Bannerbilde

Grunnarbeidene er startet

Grunnarbeidene er startet

Skjæveland Cementstøperis nye fabrikk har vært gjennom en grundig planleggingsprosess. Nå er grunnarbeidene startet.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  18 desember 2020

Fabrikken bygges på tomten til Velde Pukk på Sviland i Sandnes. Skjæveland Gruppen og Velde har allerede over tid hatt et tett og konstruktivt samarbeid. Velde har levert tilslag gjennom mange år, og selskapene deler i stor grad samme mål og verdier.

I første omgang opparbeides en tomt på ca. 30 000 kvadratmeter. Selve fabrikkbygget blir ca. 7 500 kvadratmeter. Byggestart er foreløpig planlagt tredje kvartal 2021.

– Ny fabrikk er et omfattende prosjekt. Nå, mens grunnarbeider pågår, jobbes det intenst med detaljplanlegging av bygg og uteområde, forteller daglig leder Rune Egeland.

Blant verdiene som opptar begge bedriftene er at byggebransjen må ta sin del av ansvaret for kutt av klimagasser. Velde har investert betydelige beløp for å levere miljømasser, mens Skjæveland har lansert rør med betydelig lavere karbonutslipp. Når Skjævelands nye fabrikk for betongvareproduksjon bygges vegg i vegg med tilslagsleverandøren, får Skjæveland i tillegg så kortreist masse som mulig.

– Generelt er framdriften i rute etter oppsatt plan. Det er gøy å være i gang på denne siden av årsskiftet, sier Egeland.