Bannerbilde

Silje selger Capone

Silje selger Capone

I tillegg følger hun opp kunder og prosjekt, og – viser det seg – hun har lyst til å bidra til produktutvikling.

Tekst: Inger Anita Merkesdal   
Produkter i denne artikkelen:   Capone 1 Duplo Capone 1 Capone 2 Capone 2 Duplo Monteringsverktøy Capone Boltlodd Endeforankring

– Det finnes så mange nye muligheter i havet!
Silje smiler, i det hele smiler hun ofte. Men vi får la den tråden ligge litt, først mer om Capone.

Skjævelands belastningslodd Capone benyttes for å senke rør i vann, og for å sikre en stabil, varig plassering av rørledningen. De inneholder ingen korroderende deler. Capone leveres i dimensjonene fra DN 32 til DN 1200. Når det legges to paralelle ledninger benyttes Capone Duplo.

Ønsker du noe enda større? Da kan du gå over til Skjævelands største lodd, Boltlodd, med dimensjon opp til innvendig DN 2000.

Silje Vagle med den minste varianten av Skjævelands Caponelodd. Fra anleggsfaget

Silje Vagle ble opprinnelig ansatt som prosjektkoordinator for Skjævelands leveranser til entreprenør Hæhres prosjekt Kolomoen Arnkvern på E6 ved Hamar. Senere har hun vært prosjektkoordinator for store og mellomstore prosjekt på Østlandet, i Telemark og Rogaland.

Raglamyrprosjektet i Haugesund var hennes. Skjævelands leveranser til Statnetts nye trafostasjon på Fagrafjell hadde hun ansvar for, frem til hun på forsommeren fikk tilbud om å bli Skjævelands Capone-ansvarlige.

Det er litt morsomt, for da hun begynte i selskapet hadde hun ikke engang hørt om Caponelodd.

Silje er anleggsgartner. Med en far som har firma innen anleggsbransjen, er hun i praksis både født og oppvokst i faget. Selv var hun 17 da hun startet i bransjen, og har arbeidet som maskinsjåfør, lastebilsjåfør og håndmann.

Caponelodd i stort format.

Bredt produktspekter

Skjæveland har til enhver tid gående flere Caponeprosjekt.

– For tiden går det mye i rørledninger for fiskeanlegg. Det er landbaserte smoltanlegg som henter opp sjøvann, og disse blir det stadig flere av. I tillegg har vi de tradisjonelle Caponeprosjektene for senkning av vann- og avløpsledninger, forklarer hun.

Skjæveland har flere Caponeprosjekt på gang for tiden.– Hvilke dimensjoner snakker vi om?
– Vi har nylig levert et stort prosjekt med Capone DN 1200. Så har jeg fått forespørsler på Caponelodd i DN 1400, og til og med opp i DN 1800 Capone boltefrie belastningslodd.

– Hvorfor er de så populære?
– Dette er på en måte verdens enkleste konsept, og det fungerer. Monteringen er rask og enkel, og våre lodd har 100 års levetid i sjø, mot 30 år på senkelodd med bolter. At Caponeloddene våre er vedlikeholdsfrie, betyr mye, mener hun.


Høgt tempo

– Har du selv noe forhold til vann og sjø?
– Jeg har aldri dykket. I den grad jeg gjør noe på vannet, så er det motor involvert. Vannskuter og båt er gøy.

– Vannski?
– Jeg har prøvd … Men jeg er ikke så glad i vann når det blir sort og jeg ikke ser det som er under meg, hai og svimaneter og sånt! Hun ler.

– Hva med ski på snø?
– Snowboard.

– Og motor på landeveg?
– Nei, på bane.

Til de som ikke vet det; Skjævelands Silje Vagle er dobbel norgesmester i motocross. Det har hun drevet med i 25 år. Ja – hun startet da hun var ti. Og hun kjører fortsatt, selv om hun hadde et fall og brakk både et håndledd og en virvel i ryggen i juni i fjor.

– Er du ikke redd?
– Jo, litt når jeg tenker over det. Men det forsvinner fort når jeg kjører.

Ser frem til kundemøter

– Du liker utfordringer.
– Ja.

– Er det derfor du takket ja til å bli Skjævelands Capone-ansvarlige?
– Ja, det er nok det, men ikke bare. Jeg setter pris på å treffe nye mennesker, lære noe nytt og komme ut og reise litt. Det er planen når korona tillater det. Meningen er at jeg skal reise rundt for å følge opp gode kunder. Det er viktig. Foreløpig har jeg dessverre ikke fått møtt så mange, men har truffet noen og gleder meg til å treffe flere. Jeg vet at dykkerne, og de andre som driver med Caponelodd, er dyktige mennesker.

Silje viser en pyramidepakning for Caponelodd. Pyramidepakninger montert på Caponeloddene på Skjævelands fabrikk.

I dimensjonene fra DN 500 og oppover er det utviklet en pyramidepakning som monteres på loddet på Skjævelands fabrikk. Det gjør at montasjen av Caponeloddene blir enda enklere.

Vil du vite mer? Kontakt Silje!