Bannerbilde

Lun fornying med belegningsstein

Lun fornying med belegningsstein

Fargerik belegningsstein skaper en helt spesiell stemning. Noen av motivene i vår nye produktkatalog er hentet fra denne hagen, med belegningsstein i varme sjatteringer, nesten som brent leire.

Multiblokks belegningsstein Multimix 50 Struktur Flammet gir flatene liv og lar seg elegant kombinere med de fleste andre aktuelle materialene i hagen. Du kan godt bruke belegningsstein for å skape mer liv i uterommet, derfor synes vi det er gøy å vise frem dette prosjektet.

Legg merke til hvor godt de lune sjatteringene på belegningssteinen står til treverket og natursteinene i hagen.

LK Stein & Hage har ansvaret for belegningssteinen på bildene. Selskapet legger mye skifer, belegningsstein og brostein, og utfører mindre gravearbeider både i gamle og nye hager.

Hagen som er fornyet med denne fargerike belegningssteinen fra Multiblokk er fra 1970-tallet og fikk nylig full make-over. Plenen er fjernet, og erstattet med vedlikeholdsvennlig betongstein og rillete terrassebord. Belegningssteinen er tilpasset naturstein som skaper variasjon, og står fint til den vakre muren som omkranser området. I terrassen er det også lagt inn noen bed. Det gir rom for vegetasjon, uten at eierne må være forberedt på mye luking.

Multiblokk Struktur Flammet passer godt i et slikt forseggjort hageanlegg. – Denne betongsteinen er virkelig veldig flott. Den har en nydelig varm farge, som spiller opp mot treverket og beplantningen, forteller Terje Kleppe.

Han er daglig leder i selskapet, har vært opptatt av steinarbeid fra barndommen og har fagbrev som tømrer.

– Jeg liker godt hager hvor det er variasjon. I denne er det en fin kombinasjon av belegningssteinen og treverk, beskriver mannen.

Selskapet han leder ble etablert i 2004, har fem ansatte og har oppdrag fra Randaberg/Stavanger-området til Egersund. De kan påta seg det meste, men utfører i hovedsak steinarbeid. Så samarbeider de med andre selskap når det kommer til mer omfattende graving og beplantning.

– Mange av hagejobbene våre får vi gjennom entreprenør Lars Petter Dahle, og er tegnet av Marit Tveitevoll. Dette er flotte hageanlegg, preget av fine kombinasjoner mellom naturstein, treverk, betong og vegetasjon, forteller Kleppe.

– Hva er det kjekkeste dere gjør da?
– Vi har et nokså godt tempo på legging av belegningsstein og skifer etterhvert, så har vi jo lagt en del av det også da, svarer han med et smil.

Belegningssteinen Multimix 50 Struktur brun/koks har en ujevn overflate. I de rillete terrassebordene ligger innfellingslys fra Norgarden.