Bannerbilde

Belegningsstein og kunstgress

Belegningsstein og kunstgress

Når en av fem i familien ikke har allergi, er allergivennlig uterom avgjort løsningen. Denne hagen er vedlikeholdsvennlig i tillegg.

Barna er seks, ni og femten år gamle, de eldste er ivrige fotballspillere.

– Jeg tenkte det kunne være greit å ha kunstgress, så de med allergi også kan være ute uten å plages, forteller faren.

Til utformingen av hagen fikk de bistand av en hagearkitekt. Hun laget en skisse som dannet grunnlaget for hovedinndelingen i tomten. Arbeidet er utført av Bjørns Hage & Anlegg.


Her er plass til lek, plass til soling og kos på terrassen og minimalt vedlikehold.

TILTALENDE BELEGNINGSSTEIN

– Vi ønsket en hage som alle kunne være i, og som er enkel å holde. Noe arbeid blir det alltid, men vi ville i hvert fall ha vedlikeholdsvennlige løsninger. Samtidig liker vi litt variasjon, derfor lette vi etter en belegningsstein som ikke er for ensformig. Underveis kom vi over Nordsjø, og vi likte denne, forklarer huseieren.

Etter hvert som arbeidet skred frem, så de at detaljer måtte justeres. Da diskuterte de frem nye løsninger sammen med folkene fra Bjørns Hage & Anlegg.

– Vi er fornøyd med dem. De har gjort en god jobb, i tillegg hadde vi en fin dialog når ting måtte justeres.


I uterommet er det en fin blanding av belegningsstein, betongblokker, granitt og treverk. De to eldste barna spiller fotball aktivt. Arealet er nok mer tilpasset til de yngste, men alle kan bli med på å sentre og å spenne ballen mot den solide muren. Gressmatten er altså av kunstgress. Foruten den, er det grill, benker, mur, belegningsstein og beplantning i hagen. I utgangspunktet var planen å bygge opp muren av Kubbemur fra Multiblokk, så kom de over Aneto-steinene, og valgte disse isteden.

– Vi er veldig fornøyd med Aneto-muren vår. Lyset reflekteres ulikt i den ujevne overflaten, det gir et fint spill, sier han.

Tuja og frukttrær gir kontrast og farge. LØSNINGER I BETONG

Aneto-muren er ca. 1 meter høy, i en lengde på om lag 25 meter. Så er den gradvis trappet ned over ca. 14 meter. Muren danner skille mot hovedveien og en nabo.

Kubbemur er benyttet som en benk og som en avgrensing inne i hagen. Denne løsningen kom familien frem til i dialog med Bjørns Hage & Anlegg. Målet var å bygge en form for le mot vinden. Kubbemuren er et fint møbel, som også skaper variasjon internt i uterommet. Den grønne beplantningen vil med tiden ta vinden, samtidig som den danner en eviggrønn vegg. Grillen består av Kubbemur-kurve murt i sirkel. Den har de brukt en gang, og den fungerer fint.

Innebygde lys gir både stemning og variasjon i hagen. Familien har to frukttrær, først tenkte de at lys nedenfra ville gi litt spill og liv i greinene på kveldstid. Så bestemte de seg for å legge lys i oppkjørselen også. Lysene er mye i bruk. Familien valgte Nordgard, som gir godt lys uten å trekke noe særlig strøm. I tillegg er det en svakstrømsløsning, som kan monteres uten at en benytter elektriker.


Multimix struktur, en belegningsstein med liv fra Multiblokk.

Multimix struktur:

Ett eksklusivt trinn opp!

Belegningsstinen Multimix Struktur Flamme, fra Multiblokk, har struktur i overflaten og er i tillegg tromlet. Striukturen, sammen med en flammet fvargebaldning, gir ekstra liv i overflaten.Belegningssteinen er 13 cm bred.