Bannerbilde

Brukt det grønne taket

Brukt det grønne taket

En frodig oase, lune solkroker, solvendte sitteplasser og en skjermende vegg? Høres det trivelig ut? Du kan få det på taket.

Grønne tak brer om seg, av flere gode grunner. Det er vakkert, det er livgivende og det fordrøyer nedbør. Men når du først har fått et grønt tak, så bør det brukes!

Ved å legge inn gangstier og bygge uterom, gjerne med vegger og sittekroker, kan taket erstatte hageareal på bakkeplan. I høyden er det både mer lys og bedre utsyn.

Av vekthensyn kan det være utfordrende å plante hva en vil på taket. Men du kan likevel forme terrenget med høyder og dumper. På taket benyttes knust Leca til å fordrøye nedbør. Les mer om fordrøyende tak her. Til å forme tak-terrenget kan du bruke løs-Leca armer med hønsenetting, dekket med filt og beplantet med bergknapp. Det er en ekstremt lett konstruksjon, som likevel skaper variasjon og trivsel.

Uterom kan du bygge ved å bruke betongdekke til gulv og gangstier samt å montere lettvegger og plantekasser av tre. Legg gjerne også gangstier ut i de grønne arealene. Det er trivelig å gå på tak!