Bannerbilde

Multiloc Dren fra Sandnes til Svinesund

Multiloc Dren fra Sandnes til Svinesund

Fredag 27. november gikk åtte lass Multiloc Dren fra Multiblokk i Sandnes til Lintho Steinmiljøs prosjekt på Svinesund. Dagen etter gikk åtte nye, og slik fortsatte det hver dag i noen uker. Nå er jobben gjort, se bildene her!

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  21 desember 2020
Produkter i denne artikkelen:   Multiloc Dren, 10 cm

Lintho Steinmiljø fikk i oppdrag av GG Gruppen å etablere 11 600 kvadratmeter drenerende dekker av belegningsstein til et nytt, midlertidig testsenter for Covid-19 ved Svenskegrensen. Til prosjektet valgte Østfoldselskapet å kjøpe den permeable industristeinen Multiloc Dren fra Multiblokk.

– Arbeidet skal være ferdig før vi tar juleferie 18.12. Det legger vi stor innsats i å klare, sa Stina Lintho Lippestad, daglig leder i landets største selskap innen maskinlegging av betongstein, da jobben startet.

Det har de klart!

Tidlig om morgenen fredag 27. november ble de tre første bilene lastet med Multiloc Dren, for å stå klare for Lintho Steinmiljø på Svinesund om morgenen mandagen etter.

Fort og godt!

Mandag 30.11 begynte to av Lintho Steinmiljøs leggelag på arbeidet. Bekreftelsen på jobben fikk Stina Lintho på telefon fredag 20.11, kl. 16.30.

– Dette gikk fort!
– Ja, dette er et prosjekt hvor alle har kastet seg rundt og levert i en fart. Til en jobb en eeeegentlig ikke ville ha, svarer hun.

– Vi ønsker jo virkelig det ikke var behov for Covid-tiltak i det heletatt. Men når forholdene først er som de er, så er det flott å kunne levere når det trengs, sier Lintho.

– Du fikk bestillingen en fredag etter arbeidstid. Hva gjorde du da? Brukte helgen til å tenke deg om?
– Nei! Da ringte jeg Simon Holbak (ordrekoordinator hos Multiblokk). Så fikk han helgen til å tenke seg om!

Bilene ble lastet fortløpende den første fredagen, og slik fortsatte det i noen uker. Åtte til ti billass Multiloc Dren sendte Multiblokk daglig til Svinesund.


Berømmer innsatsen

– Hva sa du da?
– Jeg sa «Hei Det er Stina!» Så svarte han: «Hei Stina, du høres så glad ut?» og det var jeg jo!

Vi hadde vært i forhandling noen dager tidligere. Jeg var forberedt på en avklaring og hadde vært i dialog med Simon, så han visste hva det handlet om, beskriver hun.

– Jeg sa til Simon: «Vi fikk jobben, og vi trenger 8 – 10 lass Multiloc Dren til dagen.» «OK» svarte han. Jeg måtte spørre: «Sier du bare ja ok, er du sikker?» Da sa Simon: «Ja, det er jobben min. Jeg skal fikse dette her. Jeg kommer selvfølgelig til å begynne å grine når vi har lagt på, men du skal få 8 – 10 lass til dagen.»

Stina Lintho Lippestad ler.

– Det er fantastisk når folk er så løsningsorientert og forstår hva leveransesikkerhet handler om. Vi pratet litt videre. Det var en god tone og han gråt nok ikke, sier hun trygg, før hun fortsetter. – Simon har vært en stor bidragsyter både for Multiblokk og for oss, for å få lande dette.

Det var langt fra grålysning da arbeidet startet på Svinesund. De holdt fremdriftsplanen og kom i mål, takket være tilstrekkelig store leveranser daglig.

Effektiv legging

Multiblokk begynte å produsere for prosjektet noen dager senere. Allerede uken etter bekreftet avtale gikk de første åtte lassene østover.

– Det er mange som har hevet seg rundt for å gjøre dette mulig. Jeg er skikkelig imponert. Klokka 07:00 mandagen en liten uke etterkontraktsbekreftelse sto de første bilene fra Multiblokk klare til å losses på Svinesund. Før lunch hadde vi tatt imot 8 lass, og slik fortsatte det hver dag de neste ukene, forklarer Stina Lintho Lippestad.

Grunnarbeidene var ennå ikke helt ferdige da jobben startet, men Lintho fikk tilgang til midten av plassen. De to arbeidslag startet der og arbeidet seg utover i hver sin retning. Ved normalt tempo legger ett leggelag 800 kvadratmeter betongstein til dagen.

– Var det godt å se bilene fra Multiblokk da du kom på jobb i går?
– Det var det!

Fra oppstarten av prosjektet, i slutten av november 2020.Årelang erfaring, dyktige folk og god planlegging har gjort dette mulig.


Det permeable dekket av Multiloc dren har sørget for at arealet har vært tørt gjennom hele anleggsprosessen.

Bilder: Stina Lintho Lippestad/Lintho Steinmiljø og Jens Laland/Multiblokk.

Fakta:

GG Gruppen fikk oppdraget via Halden kommune, for Helsedepartementet. Arealet ligger på nabotomten til tollstasjonen på Svinesund. Siden plassen er midlertidig, har GG Gruppen lagt vekt på bærekraftige løsninger som også vil fungere for fremtidige bruksområder.