Bannerbilde

Multiblokk-glimt fra 2018

Multiblokk-glimt fra 2018

Multiblokk har både store og små høydepunkt å se tilbake på i året som nesten er over.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  18 januar 2021

Gangbaneheller med Aktiv overflate. Aktiv overflate gir overflater som bryter ned grønske og organiske vekster, og derfor bevarer overflaten på betongproduktene rene. I prosessen nedbrytes også Nox, forurensning fra eksos, slik at også luftkvaliteten blir bedre.

Innen belegningsstein og heller har markedet i det siste gitt økt oppmerksomhet mot Heller i store format og oppgradert overflate er et satsingsområde for oss.produkter i større format. Dette utvider interessen for, og bruken av, betongprodukt blant annet i privathager, og blir hilst velkommen av oss i Multiblokk.

Vi har svart på endringen i markedet ved å blant annet utvide vårt hellesortiment. Nytt av året er Antica Pavullo med en beskyttende og vannavvisende overflatebehandling. Hellene leveres som grå /koks i hel og halvstein.


Overflaten på Stretto Milano har en skinnende perle-effekt!Stretto Milano er helsvarte og skinnende heller, de har samme overflate som Antica Pavullo, men har en tilleggsbehandling som ytterligere løfter overflaten noen hakk.

Stretto Roma er samme helle som Stretto Milano, men i flammet koksgrå farge, i steden for sort. Begge kan bestilles i 6 cm kjøresterk utgave.


Den største nyheten i 2018 er hellene vi i høst leverte til Jærhagen. De armerte betonghellene er 120 x 180, og har en spenstig struktur som minner om børstet betong. Kjøpesenteret Jærhagen utvides med Masiv som byggherre. En skjermet del av uteområdet skal blant annet benyttes til utendørs bespisning og oppholdsareal. Her tegnet arkitekten inn utegulv med virkelig store heller. Da kontaktet formannen hos Stangeland Maskin AS Skjæveland Gruppen. Resten kan du lese her.

Når Multiblokk sier: «Vi leverer heller i store format», så tuller vi ikke. Disse, levert til Stangeland Maskin AS på Jærhagen, er 15 cm tykke og veier 800 kg.

Tenso Multimur er årets mur-nyhet. Tenso er betongsteiner med stramme linjer, som gir en lekker skyggeeffekt. Tenso utgjør en hel serie for bygging av murer, møbler, søyler og andre elementer i uterommet. Tenso ble lansert under åpningen av Obs Byggs nye butikk i Jærhagen, og har fått en fin mottakelse, av mange gode grunner.

Tenso Multimur er en funksjonell betongmur utformet med tanke på fremtiden.

Urbane Uterom ble lansert i fjor, i sommer ble det første byggeprosjektet med Urbant uterom på taket gjennomført, på Stokke i Vestfold. Sola Hage & Anlegg var utførende.

Urbane uterom er realisert blant annet gjennom Skjæveland Gruppens deltakelse i Klima 2050, og vil bli fulgt opp fremover.

Denne permeable steinen, Plaza lett aktiv, har Multiblokk utviklet til bruk på fordrøyende tak.