Bannerbilde

Flying start for Multiblokk

Flying start for Multiblokk

Multiblokk har avtaler om leveranse til flere store prosjekt. Samtidig er været så mildt at det er mulig å gjennomføre prosjekt vinterstid.

Tekst: Inger Anita Merkesdal    Oppdatert:  18 februar 2020

– Vi har den beste starten på året, ever, forteller daglig leder Rune Egeland.
Han nærmest stråler.

Det er god stemning og travle dager hos Multiblokk. Allerede tredje uken i januar ble det i år innført to-skiftsordning i betongvarefabrikken. I normalår skjer dette først en gang uti mars.

Nå produserer Multiblokk fra kl. 06.00 om morgenen til midnatt fra mandag til torsdag, og har ordinær dag fredagene.

– Vi produserer både for pågående prosjekt, og for å forberede oss til sesongen.

Leveringsdyktighet har alltid vært blant våre konkurransefortrinn. Det skal vi også være i 2020, og det lykkes vi med blant annet fordi vi har en samkjørt og dyktig produksjonsstab, beskriver Egeland.


Justinas Lepsevicius i kontrollrommet i Multiblokk-fabrikken.Justinas Lepsevicius overvåker produktkvaliteten fortløpende.


Trekker lasset sammen

– I artikkelen «Industristein i nordfylket», som ble publisert for noen uker siden, fortalte Stina Lintho Lippestad, i Lintho Steinmiljø, at de alene får mellom 8 og 10 billass industristein til sine prosjekt, hver eneste dag. Stemmer det, og hvordan er det mulig?

Godt samarbeid i alle ledd, fra selger via fabrikken og lager, sikrer høy produksjon. – Ja, bilene går kontinuerlig, svarer han og smiler.
– Når vi produserer Multiloc produserer vi 500 paller industristein hver dag. Det utgjør ca. 900 tonn.

– Og i vogntog?
– Det tilsvarer 30 stappfulle vogntog.

– Hvordan er det mulig?
– Fabrikken er formet for effektiv produksjon, og vi har lagt til rette for høy produktivitet i alle ledd.

I tillegg har vi en solid stab ansatte som sørger for jevn flyt. Alt bygger på maskinell produksjon. Men bakenfor maskinene er vi avhengige av dyktig medarbeidere som trekker lasset sammen. Fabrikker er aldri bedre enn folkene, og vi har en flott stab her, understreker Rune Egeland.

Allerede i januar startet Multiblokk med to skift i år. Fabrikken produserer både til pågående prosjekt, og som en forberedelse til sesongen. Da er det godt å ha et ryddig og romslig utelager.